Diabetische voet

Diabetes of suikerziekte is een chronische ziekte waarbij het suikergehalte in jouw bloed te hoog is. Dit kan op termijn leiden tot zenuwschade en tot verstopping van jouw bloedvaten, met heel wat complicaties tot gevolg zoals oog- en nierproblemen, maar ook chronische wonden ter hoogte van de voeten.

 

Patiëntenfolder

Beschikbaar vanaf Q2 2022.

Bij zenuwschade krijg je minder gevoel in jouw voeten waardoor je gemakkelijker wondjes oploopt. Verstopping van de bloedvaten zorgt er dan weer voor dat deze wondjes minder gemakkelijk genezen en er sneller ontstekingen optreden. Bovendien kan het bot in de voet worden aangetast (Charcotvoet).

Omdat suikerziekte zowel bloedvaten, zenuwen als bot kan aantasten is een gemeenschappelijke (multidisciplinaire) aanpak door verschillende disciplines nodig. Om te vermijden dat je meerdere keren naar het ziekenhuis moet komen voor verschillende consultaties kiezen we ervoor om jou centraal te stellen en via één raadpleging te omringen met de zorg van deze verschillende specialisten. 

Ons enthousiast team bestaat – naast de drie vaatchirurgen – uit verschillende wondzorgverpleegkundigen, een diabeteseducator, een orthopedist, een wekedelenchirurg, diabetesspecialisten (endocrinoloog), een podoloog voor de voetverzorging en een specialist maatwerk voor orthopedische schoenen en steunzolen. Ook eventueel begeleidende sociale problematiek wordt mee in kaart gebracht.

Na een evaluatie op onze diabetische voetkliniek word je snel en doeltreffend verder geholpen door de juiste specialisten. Zo krijg jij individuele zorg op maat!