Op zaterdag 3 december organiseerde onze dienst voor de eerste maal een workshop sclerotherapie (droogspuiten van de allerkleinste spataders); collega’s uit verschillende disciplines (dermatologie, huisartsgeneeskunde, esthetische behandeling) namen deel.

Na een warme verwelkoming op een koude dag kregen de deelnemers eerst een uitgebreide theoretische achtergrond. Alle aspecten en praktische tips voor een goede behandeling werden overlopen. Het betrof een zeer interactieve sessie waarbij alle vragen uitvoerig werden behandeld.

Daarna volgde een deugddoende lunch in De Watermolen met de hele groep.

In de namiddag kregen de cursisten dan de kans om hun kennis in praktijk om te zetten. Eerst werd door Dr. Opheide en Dr. De Brauwer een live demonstratie gegeven van de behandelingstechnieken en van het voorafgaand echografisch onderzoek van de spataders.

Ten slotte konden ze zelf aan de slag; elk van hen bracht een patiënt mee die dan onder deskundige begeleiding van onze vaatspecialisten werd behandeld. Steunkousen werden ter beschikking gesteld en onmiddellijk na de behandeling opgemeten en aangetrokken.

De workshop was een groot succes en de deelnemers waren unaniem enthousiast over het verloop van de dag. Gezien de zeer positieve reacties zullen we dergelijke initiatieven in de toekomst zeker opnieuw organiseren.

 

IMG_0025      IMG_6504